Loading...

AGENDA

AGENDA:

27 juni:
Plenaire bijeenkomst van het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB) op donderdag 27 juni aanstaande. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van proeven, beleven en ontmoeten!

Praktische informatie
De bijeenkomst zal donderdag 27 juni van 15:00 tot 17:30 uur plaatsvinden op de locatie Kasteel Eyckholt (Eyckholtstraat 13, 6116 BR Roosteren). Wij danken Ria Joosten alvast hartelijk dat wij jullie op deze prachtige locatie mogen ontvangen. Er is parkeergelegenheid voor Kasteel Eyckholt. Mocht deze parkeerplaats vol zijn, dan kunt u doorrijden naar de parkeerplaats aan het eind van de Eyckholstraat rechts aan de Passtraat.
Programma 
De middag van 27 juni staat in het teken van proeven, beleven en elkaar ontmoeten. Met actieve betrokkenheid van agrariërs en diverse sprekers zullen we invulling geven aan dit thema. Het programma ziet er als volgt uit: 
15:00 Ontvangst
15:30 Start programma. Diverse inleidingen van o.a. gedeputeerde Stephan Satijn (Provincie Limburg), Jan-Paul Rutten (Gulpener Bierbrouwerij BV) en Pascal Vandermeulen (Rabobanken Limburg). Daarnaast zullen ook verschillende agrariërs aan het woord zijn
16:30 Proef, ontmoet en beleef het Regionaal Voedselsysteem Limburg
17:30 Afsluiting
Aanwezigheid
Uw aanwezigheid stellen wij zeer op prijs en graag vernemen we graag uiterlijk 1 juni aanstaande via het aanmeldformulier of u ook aanwezig bent: https://forms.office.com/e/3Qp8UWXxgs
Gelieve het aanmeldformulier in te vullen zodat wij rekening kunnen houden met het verwacht aantal aanwezigen. Bij voorbaat dank.
Vragen of opmerkingen?
Hebben jullie vragen of opmerkingen? Mail deze dan naar anouk.joosten@bebright.eu.
Tot 27 juni!
Wij hopen van harte dat u aanwezig bent tijdens de bijeenkomst op 27 juni. Zo blijven met elkaar verbonden, kunnen we elkaar inspireren en blijven we gezamenlijk werken om het RVS-LB verder te laten groeien!

Reeds plaatsgevonden:

8 februar Kook – en smaaktest

Na de eerste test in 2023, zijn afgelopen jaar de ‘meest geschikte aardappels’ opnieuw de grond in gegaan en verder uitgetest. De kook- en smaaktest stond in het teken staan van diverse rassen Limburgse tafelaardappelen die in de proef met Brigitte Kroonen-Backbier van de Wageningen Universiteit (WUR) en Wynand Vogels afgelopen zomer geteeld zijn. De koks en leerlingen van het Vista College hebben verschillende gangen voor bereid. Klik hier voor meer informatie.

Programma kook- en smaaktest van de Limburgse tafelaardappel
16:30 – Binnenloop met koffie/thee & vlaai
17:30 – Start kook- en smaaktest van de diverse rassen
20:00 – Einde kook- en smaaktest & uitslag test18 januri 2024: Persconferentie

Op 18 januari jl. vond de persconferentie plaats in Kasteel Eyckholt, inzake de ONTHULLING VAN HET NIEUWE LIMBURGSE STREEKPRODUCTEN KEURMERK. Het is hét kenmerk voor Limburgse streekproducten, welke (ambachtelijk) worden gemaakt uit de regionale oogst op een locatie in onze provincie. Het Regionaal Voedselsysteem wordt gesteund door Rabobank, Visit Zuid-Limburg, Provincie Limburg en de LLTB! Voor een terugblik kijk hier

9-11 OKTOBER: BBB
PROEF VAN HET ECHTE LIMBURG

Samen met onze partner Limburg Bereikbaar presenteren wij ons op de BBB (Horeca Beurs) in het MECC te Maastricht. RVS-ZL laat zien waar het om draait: Proef van het échte Limburg.

16 NOVEMBER: BIJEENKOMST RVS-ZL BIJ KASTEEL WOLFRATH.

Informatie over deze interessante middag volgt.


15 JUNI: BIJEENKOMST RVS-ZL BIJ ST. MARTINUS
‘PROEF, BELEEF, ONTMOET’

RVS-ZL bijeenkomst voor genodigden op donderdag 15 juni jl. van 15:00 tot 17:00 uur op het Wijndomein St. Martinus te Vijlen.

Programma ‘proef, beleef en ontmoet’

Deze middag stond in het teken van proeven, beleven en ontmoeten, inclusief diverse proeverijen met Zuid-Limburgse streekproducten. Bovendien zoomden wij in op de stand van zaken binnen RVS-ZL. Prominente sprekers komen aan bod en zorgen voor extra inspiratie.