AGENDA
AGENDA:
Presentatie Streekheldenplein tijdens BBB Maastricht 7-9 oktober
8 oktober:
Inspiratiesessie RVS-LB – BBB 08 oktober 2024: meld u aan!
Stap binnen in een wereld van mogelijkheden bij het Streekheldenplein – dé plek waar ondernemers, brancheorganisaties, onderwijsinstellingen en platforms elkaar ontmoeten. Dit nieuwe initiatief op de BBB biedt een unieke kans om lokale voedselproducenten te ontmoeten en kennis te maken met het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB). Op het podium van het Streekheldenplein worden diverse inspirerende lezingen en presentaties gegeven over de toekomst van de horeca, innovatie en verduurzaming.
Inspiratiesessie RVS-LB – BBB 08 oktober
14.45 Ontvangst
15.00 RVS-LB JUles Goossens (dagvoorzitter), update, terugblik vooruitblik
15.12 Aardappel: Ben Bredek / Duncan Ralston
15.24 Zuivel van Nu / Lely: Corina van Mourik – Dieleman
RVS-LB Limburgse Kaas Mildershoof
Etienne Hochs (voorzitter RVS-LB), afsluiting en toost
16.00 Borrel
Bent u erbij? Meld u aan en klik hier.
Ontmoet de deelnemers RVS-LB op het Streekheldenplein en ontdek, beleef en proef van de lekkerste Limburgse streekproducten:
▪ IJssalon Laaker Boere ies ▪ De Sjroete Farm ▪ HANDMADE EMPANADAS ▪ Handje Gezond ▪ Mildershoof ▪ SmaakBoefjes ▪ RVS-LB ▪ Prop’s Brewery ▪ Lekker Lupine ▪ Appeven▪ IJsbaas ▪ Ria Joosten ▪ Slagerij Kusters ▪ Zuivel van Nu ▪ Grain Lab ▪ Verkooijen Oesterzwammen ▪ Lindeboom ▪ Streekfriet / Jongen-Budé V.O.F. ▪ Zuid-Limburg Bereikbaar ▪ Wijndomein St. Martinus.
Reeds plaatsgevonden:
27 juni:
Plenaire bijeenkomst van het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB) op donderdag 27 juni aanstaande. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van proeven, beleven en ontmoeten!
Wij hopen van harte dat u aanwezig bent tijdens de bijeenkomst op 27 juni. Zo blijven met elkaar verbonden, kunnen we elkaar inspireren en blijven we gezamenlijk werken om het RVS-LB verder te laten groeien!
8 februari Kook – en smaaktest
Na de eerste test in 2023, zijn afgelopen jaar de ‘meest geschikte aardappels’ opnieuw de grond in gegaan en verder uitgetest. De kook- en smaaktest stond in het teken staan van diverse rassen Limburgse tafelaardappelen die in de proef met Brigitte Kroonen-Backbier van de Wageningen Universiteit (WUR) en Wynand Vogels afgelopen zomer geteeld zijn. De koks en leerlingen van het Vista College hebben verschillende gangen voor bereid. Klik hier voor meer informatie.
Programma kook- en smaaktest van de Limburgse tafelaardappel
16:30 – Binnenloop met koffie/thee & vlaai
17:30 – Start kook- en smaaktest van de diverse rassen
20:00 – Einde kook- en smaaktest & uitslag test
18 januri 2024: Persconferentie
Op 18 januari jl. vond de persconferentie plaats in Kasteel Eyckholt, inzake de ONTHULLING VAN HET NIEUWE LIMBURGSE STREEKPRODUCTEN KEURMERK. Het is hét kenmerk voor Limburgse streekproducten, welke (ambachtelijk) worden gemaakt uit de regionale oogst op een locatie in onze provincie. Het Regionaal Voedselsysteem wordt gesteund door Rabobank, Visit Zuid-Limburg, Provincie Limburg en de LLTB! Voor een terugblik kijk hier.
9-11 OKTOBER: BBB
PROEF VAN HET ECHTE LIMBURG
Samen met onze partner Limburg Bereikbaar presenteren wij ons op de BBB (Horeca Beurs) in het MECC te Maastricht. RVS-ZL laat zien waar het om draait: Proef van het échte Limburg.
16 NOVEMBER: BIJEENKOMST RVS-ZL BIJ KASTEEL WOLFRATH.
Informatie over deze interessante middag volgt.
15 JUNI: BIJEENKOMST RVS-ZL BIJ ST. MARTINUS
‘PROEF, BELEEF, ONTMOET’
RVS-ZL bijeenkomst voor genodigden op donderdag 15 juni jl. van 15:00 tot 17:00 uur op het Wijndomein St. Martinus te Vijlen.
Programma ‘proef, beleef en ontmoet’
Deze middag stond in het teken van proeven, beleven en ontmoeten, inclusief diverse proeverijen met Zuid-Limburgse streekproducten. Bovendien zoomden wij in op de stand van zaken binnen RVS-ZL. Prominente sprekers komen aan bod en zorgen voor extra inspiratie.