Loading...

AGENDA

Actueel:

Kook – en smaaktest 8 februari

Na de eerste test in 2023, zijn afgelopen jaar de ‘meest geschikte aardappels’ opnieuw de grond in gegaan en verder uitgetest. De kook- en smaaktest zal in het teken staan van diverse rassen Limburgse tafelaardappelen die in de proef met Brigitte Kroonen-Backbier van de Wageningen Universiteit (WUR) en Wynand Vogels afgelopen zomer geteeld zijn. De koks en leerlingen van het Vista College zullen verschillende gangen voor jullie bereiden. En jullie mogen de diverse gerechten vervolgens proeven en beoordelen op o.a. geur, kleur en smaak! Aan het einde van de test hopen wij met zekerheid aan te kunnen geven welke aardappelrassen nu volgens jullie écht geschikt zijn om te telen in Zuid-Limburg.

Programma kook- en smaaktest van de Limburgse tafelaardappel
16:30 – Binnenloop met koffie/thee & vlaai
17:30 – Start kook- en smaaktest van de diverse rassen
20:00 – Einde kook- en smaaktest & uitslag test


Reeds plaatsgevonden:

18 januri 2024: Persconferentie

Op 18 januari jl. vond de persconferentie plaats in Kasteel Eyckholt, inzake de ONTHULLING VAN HET NIEUWE LIMBURGSE STREEKPRODUCTEN KEURMERK. Het is hét kenmerk voor Limburgse streekproducten, welke (ambachtelijk) worden gemaakt uit de regionale oogst op een locatie in onze provincie. Het Regionaal Voedselsysteem wordt gesteund door Rabobank, Visit Zuid-Limburg, Provincie Limburg en de LLTB! Voor een terugblik kijk hier

9-11 OKTOBER: BBB
PROEF VAN HET ECHTE LIMBURG

Samen met onze partner Limburg Bereikbaar presenteren wij ons op de BBB (Horeca Beurs) in het MECC te Maastricht. RVS-ZL laat zien waar het om draait: Proef van het échte Limburg.

16 NOVEMBER: BIJEENKOMST RVS-ZL BIJ KASTEEL WOLFRATH.

Informatie over deze interessante middag volgt.


15 JUNI: BIJEENKOMST RVS-ZL BIJ ST. MARTINUS
‘PROEF, BELEEF, ONTMOET’

RVS-ZL bijeenkomst voor genodigden op donderdag 15 juni jl. van 15:00 tot 17:00 uur op het Wijndomein St. Martinus te Vijlen.

Programma ‘proef, beleef en ontmoet’

Deze middag stond in het teken van proeven, beleven en ontmoeten, inclusief diverse proeverijen met Zuid-Limburgse streekproducten. Bovendien zoomden wij in op de stand van zaken binnen RVS-ZL. Prominente sprekers komen aan bod en zorgen voor extra inspiratie.