Onze producenten en verwerkers
Onze producenten, boeren, telers, kwekers en verwerkers maken met passie voor hun vak de lekkerste en mooiste producten afkomstig uit de Limburgse regio. Graag stellen we de Limburgse producenten en verwerkers aan u voor.
Wil je ook deelnemen aan Het Regionaal Voedselsysteem Limburg? Profiteer van de samenwerking, wordt schakel in het netwerk en geniet van veel voordeel. Interesse? Of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Meld je aan en doe mee!
Bekijk hier de VLOG van deelnemende ondernemers: producenten en verwerkers
Sjevraoje Geitenkaas
Fred Stassen
Het gedachtengoed van Sjevraoje Geitenkaas is gebaseerd op een herinnering. Vraagt u zich ook steeds af hoe uw voeding gemaakt wordt? Waarom tegenwoordig bijna niks bederft terwijl ons voedsel vaak vele kilometers aflegt, voordat wij het eten?
De Bisschopsmolen
Frank van Eerd
Gebruik je passie en je talent om de wereld een beetje mooier te maken. En om de toekomst iets na te laten. Dit zijn voor de Bisschopsmolen de ingrediënten voor een gezond product, een gezond bedrijf en een gezonde economie.
Jongen-Budé
Familie Jongen-Budé
Jongen-Budé is een echt familiebedrijf uit Berg en Terblijt. Gestart vanuit een landbouwbedrijf zijn er in de loop der jaren steeds activiteiten toegevoegd en is het bedrijf gegroeid. Zo is er omstreeks 2014 ook de lekkerste friet uit de regio bij gekomen.
Bakkerij Mestrom
Roy Mestrom
De korte keten, lokaal produceren en lokaal aanbieden, dát is waar Bakkerij Mestrom al jaren voor staat. Door waar mogelijk gebruik te maken van producten uit de Zuid-Limburgse velden, komen de beste bake-off linzenvlaaien uit de eigen oven?
Gulpener Bierbrouwerij
Jan-Paul Rutten
Als onafhankelijke familiebrouwerij geniet Gulpener bierbrouwerij al sinds 1825 van de vrijheid. De vrijheid om een eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt.
Dolmans Pluimveebedrijf en Eierhandel
Familie Dolmans
Onze (over)grootvader begon in de vorige eeuw met het op kleine schaal houden van legkippen. Inmiddels zijn wij de derde generatie Dolmans die legkippen houdt. Het pluimveebedrijf is door de jaren heen flink veranderd, maar de liefde voor het vak is onveranderd gebleven.
Wijndomein St. Martinus
Stan Beurskens
Ons internationale team werkt met passie en dat proef je. Wij maken kwaliteitswijnen en doen dit op een duurzame en innovatieve wijze. Zo bouwen we samen aan het wijndomein van de toekomst.
IJsbaas
Bas Faarts
Het is onze missie om mensen blij te maken met een passie voor authentiek Italiaans ijs van de hoogste kwaliteit. wij zijn er voor mensen die kiezen voor onze eerlijke producten met een transparant verhaal.
Slagerij Kusters
Roy Kusters
Topkwaliteit vleesproducten van eigen runderen en vlees uit de regio. Alle producten op wens van de restaurants en consumenten.
Hermans Fruitbedrijf
Jos Hermans
Topkwaliteit fruit van eigen bodem. De familie Hermans uit Herten is maar liefst drie generaties actief op het gebied van fruitteelt. Daarnaast bestiert de familie een boerderijwinkel in Herten waar vers ook écht vers betekent.
Zuivel van Nu
Mark en Ineke Lipzig
In het Veldense boerenlandschap vinden wij de boerderij van Mark en Ineke van Lipzig; Zuivel van Nu. Dankzij een hypermoderne mini-melkfabriek aan huis, kunnen zij dagvers de beste zuivelproducten produceren.
Mildershoof
Anton en Dorianne Wijen
Bij Mildershoof wordt op ambachtelijke wijze kazen geproduceerd. Hier zijn ze gespecialiseerd in álle standaard kazen, maar ook kazen met een eigen (bijvoorbeeld) kruidige smaak. Ideaal dus voor op het brood, maar ook heerlijk voor een borrelplank.
Heuvellands
Yuri Sijben & Joas Mann
Heuvellands is geboren uit de vriendschap tussen Yuri en Joas, twee vrienden met een gedeelde passie voor ambacht en natuur. Samen ontdekten ze de magie van vergeten en onbespoten hoogstamfruit in Zuid-Limburg. Vanuit deze unieke vruchten, creëren we authentieke en eerlijke producten.
Fruitboerderij
Familie Görtz
Stadsboerderij Hushoven
Familie Bax – Lemmers