Nieuwsberichten en Activiteiten
Horeca meld je aan voor RVS-LB streekontbijt sessie
Uitnodiging Streekproducten ontbijtsessie, speciaal voor horeca ondernemers. Proef en Beleef het Limburgs Streekontbijt op 5 februari 2025 Sinds enkele weken kunnen de gasten van Grand Hotel Valies én Hotel Dux in Roermond genieten [...]
Wij wensen je hele fijne feestdagen
RVS-LB wenst je hele fijne feestdagen en een voedselrijk en sprankelend 2025! Met aandacht voor innovatie is RVS-LB trots op makers, telers, boeren en kwekers van Zuid-Limburg. [...]
Vacature bestuurslid RVS-LB
Het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB) is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Voorkeur gaat uit naar twee kandidaten uit verschillende delen van Limburg. Werk jij mee aan het verder [...]
RVS-LB: BBB Maastricht succesvol
Het Streekheldenplein was enorm succesvol! Alles draaide om proeven, beleven en ontmoeten... (6) 7-9 oktober 2024 Mede dankzij het Liof werd het Streekheldenplein tijdens de BBB Maastricht enorm succesvol [...]
Meld u aan voor het Streekhelden plein BBB
Bezoek ons tijdens de BBB 7 - 9 oktober: Lees en ontdek alles over het Streekheldenplein, de deelnemers en de presentaties op alle dagen. Meld u gratis aan! Nieuw! [...]
Frank van Eerd: “Limburgse streekproducten voor Olympische sporters zijn een enorm succes”
Limburgse streekproducten op Olympische Spelen in Parijs Limburgse streekproducten waaronder Limburgse kersensap en spelt brood; een succes op de Olympische Spelen In gesprek met Frank van Eerd Bisschopsmolen en [...]
Olympisch succes voor RVS-LB kersensap
Marianne Vos pakt zilver op Olympische Spelen en drinkt kersensap van RVS-LB Streekproducten uit Limburg zijn Olympisch top! Vandaag heeft Marianne Vos opnieuw een geweldige prestatie geleverd met een [...]
Succesvolle bijeenkomst RVS-LB bij Kasteel Eyckholt
Bijeenkomst RVS-LB Donderdag 27 juni 2024 Proeven, beleven en ontmoeten Locatie: Kasteel Eyckholt, Roosteren Donderdag 27 juni jl. vond een bijeenkomst van RVS-LB plaats bij Kasteel Eyckholt in Roosteren, [...]
Rabobank over RVS-LB
RABOBANK: "Hoeveel kilometer ligt er op jouw bord? Sinds begin dit jaar kent deze provincie het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB), een ketensamenwerkingsverband om duurzaam lokaal eten en drinken te [...]
27 juni bijeenkomst RVS-LB
Bijeenkomst van het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB) op donderdag 27 juni aanstaande. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van proeven, beleven en ontmoeten! OPGELET: er is plaats voor [...]
Dolmans: samenwerken loont!
Dolmans; één regionaal voedselsysteem in Limburg is TOP, maar zeker geen appeltje-eitje”😊 “Het samenwerken met regionale partners én het samenvoegen van diverse logistieke stromen is een goede oplossing voor [...]
RVS-LB bijeenkomst 20 maart
RVS-LB bijeenkomst 20 maart jl.: innovatie en ontwikkeling! Op 20 maart organiseerde Regionaal Voedselsysteem Limburg een inspirerende bijeenkomst op het kantoor van Rabobank Venlo. Na een warm welkom met [...]
Studenten HAS green academy
Studenten HAS green academy werken aan kansen voor Limburgs Streekproduct in retail Een groep van 26 eerstejaarsstudenten Food Innovation en Health Innovation aan HAS green academy Venlo, is in [...]
Vacature alg. bestuurslid RVS-LB
Profiel Algemeen bestuurslid RVS-LB Regionaal Voedselsysteem Limburg | medio 2024 | sterke focus op MVO en duurzaamheid | regio betrokken | passie voor het Limburgs streekproduct | ‘Lekker Duurzaam’ [...]
Kook- en smaaktest Limburgse tafelaardappel
8 februari 2024 kook- en smaaktest Limburgse tafelaardappel Op donderdag 8 februari jl. vond de tweede aardappel smaak- en kooktest plaats in het mooie restaurant van het Vista College [...]
Persconferentie
Een groeiende beweging naar Limburg! Op 18 januari jl. vond de persconferentie plaats in Kasteel Eyckholt, inzake de ONTHULLING VAN HET NIEUWE LIMBURGSE STREEKPRODUCTEN KEURMERK binnen de prachtige gewelven van [...]
Succesvolle bijeenkomst Kasteel Wolfrath
Netwerkbijeenkomst "Proef van het echte Limburg, met smaak!" Kasteel Wolfrath 16 november 2023 Deze middag - in de prachtige ambiance van Kasteel Wolfrath in Born - draaide om het [...]
Netwerk bijeenkomst RVS-ZL 16 november
Netwerkbijeenkomst "Proef van het echte Limburg, met smaak!" RVS-ZL nodigt je van harte uit voor de netwerkbijeenkomst op donderdag 16 november aanstaande van 15:00 tot 17:00 uur. Programma ‘Proef [...]
Ontmoet RVS-ZL op de BBB
Gezond voedsel van lokale bodem, minder en schone kilometers Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg en Zuid-Limburg Bereikbaar: presenteerden zich samen op de BBB beurs in Maastricht op 9-11 oktober jl. BBB [...]
Praktijkdag en onderzoek tafelaardappel
Praktijkdag en onderzoek tafelaardappel Op dinsdagmiddag 12 september jl. vond op Proefboerderij Wijnandsrade de jaarlijkse Praktijkdag plaats, georganiseerd door WUR Open Teelten en Stichting Proefboerderij Wijnandsrade. Deze middag werd [...]
RABO &CO
Reportage over RVS-ZL in RABO &CO Duurzaam lokaal verbond, goed voor iedereen... Agrariërs en bedrijven in Zuid-Limburg bundelen hun krachten in het RVS-ZL. Doel: duurzaam produceren voor de lokale [...]
Proef, beleef en ontmoet
Proef, beleef en ontmoet het RVS-ZL Op 15 juni vond de boeiende inspiratie bijeenkomst plaats van RVS-ZL bij wijngoed St. Martinus in Vijlen! Het was een zonnige dag, op [...]
MUMC+ en RVS-ZL gaan samenwerken
MUMC+ en RVS-ZL slaan handen ineen! Op de foto v.l.n.r.: Denis Florack, directeur Facilitair Bedrijf MUMC+ en Jules Goossens, Programmamanager RVS-ZL RVS-ZL is trots om de getekende intentie tot [...]
Groeikansen voor RVS-ZL
Groeikansen voor RVS-ZL, 22 maart 2023 Op 22 maart jongstleden vond een inspirerende bijeenkomst plaats van RVS-ZL voor relaties en genodigden op locatie van de Rabobank Heerlen. Alle 45 [...]
Samenwerking met strategische partners geformaliseerd
Samenwerking met onze strategische partners is geformaliseerd, 30 januari Op 30 januari jl. vond de eerste bijeenkomst plaats met de adviesraad (strategische partners) en het bestuur van RVS-ZL bij [...]
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief, welke vier tot zes maal per jaar wordt verstuurd.