Artikel in KEN Wijnmagazine
De smaakzegel (of keurmerk) RVS-LB: Limburgs Streekproduct [NL]
De populariteit van de trend ‘Koop lokaal’ inspireerde het Regionaal Voedselsysteem Limburg [NL] tot de slogan ‘Lekker duurzaam’. Via samenwerkingsverbanden tussen verschillende schakels uit de regionale voedselketen, de overheid en het onderwijs beogen ze Limburg op de kaart te zetten als het meest ‘Bourgondische stukje Nederland’.
Het label staat voor lokale streekproducten die bijdragen aan vitaliteit, circulariteit, schoon transport, verdienvermogen van de producent en innovatievermogen van de regio. Landgoed Overst Voerendaal (Nuth) en Wijndomein St. Martinus (Vijlen) bijvoorbeeld waagden al de sprong. Lees hier het artikel
Artikel op de website van De Limburger
Plannen voor een ‘Limburgse lössaardappel’ krijgen vorm, maar dan kun je schurft maar beter roest gaan noemen
12 februari 2024