De kracht van streekproducten
Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB) organiseerde deze inspirerende middag bij Boerderijwinkel De Kweeckerij in Weert – een trotse Streekhouder in onze regio.
Programma: Proeven, leren en beleven
13.30 – 14.00 uur Inloop met koffie, thee & Limburgse vlaai
14.00 – 14.10 uur Opening door Jules Goossens– Programma Manager RVS-LB
14.10 – 14.20 uur Marc Helwegen (RVS-LB) over de stand van zaken in samenwerkingen binnen retail & horeca
14.20 – 14.40 uur Gastspreekster Silvie Slachter – Beursmanager BBB Maastricht | Streekheldenplein 2025
14.40 – 15.00 uur Marc Rademakers (student Hogeschool Zuyd) vertelde over:
Antje’s Duurzame Oogst Weert, hetgeen een initiatief is van lokale boeren, studenten, ondernemers en de gemeente om voedselverspilling tegen te gaan en lokale boeren te ondersteunen.
De wereld waar krom gelijk is aan recht. De gelijke rechten voor al het groente en fruit het verhaal van Antje van de statie; het bekende figuur in Weert!
15.00 – 15.30 uur Inspiratiesessies
Moestuin De Kweeckerij – met Mitchel Hoogeveen over het witte goud en boerderijproductie
Productiekeuken De Kweeckerij – met Soraya Hoogeveen over het gebruik van lokale streekproducten
15.30 – 16.00 uur Afsluiting met een broodje Limburg (ontwikkeld door Ilse van Eerd en Stijn Hendriks) en mede verzorgd door Grainlabs
16.00 uur Einde programma
Voor wie is deze middag bedoeld?
Deze middag werd georganiseerd voor iedereen die de kracht van de regio wil benutten:
– horecaondernemers
– LLTB leden en boerderijwinkels
– instellingen
– (toekomstige) Streekhelden
– deelnemers aan het Streekheldenplein BBB 2024 & 2025
Samen zetten we streekproducten op de kaart – zichtbaar, eerlijk en krachtig.
Dank voor uw komst en dank voor de gastvrije ontvangst familie Hoogeveen van De Kweeckerij in Weert,
namens het team Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB)