Proef, beleef en ontmoet het RVS-ZL

Op 15 juni vond de boeiende inspiratie bijeenkomst plaats van RVS-ZL bij wijngoed St. Martinus in Vijlen! Het was een zonnige dag, op een inspirerende en adembenemende plek. Partners, stakeholders, ambassadeurs en deelnemers waren aanwezig om het boeiende programma ‘Proef, beleef en ontmoet het RVS-ZL’ bij te wonen. Na de mooie promofilm van Gulpener Bierbrouwerij over de teelt en het productieproces van het brouwen, heette Jules Goossens (programmamanager van RVS-ZL) alle aanwezigen uitgebreid welkom. Daarna gingen de presentaties van start. Naast Jules Goossens kwamen Madeleine van Toorenburg (Gedeputeerde van de Provincie Limburg) Stan Beurskens (eigenaar van wijngoed St. Martinus) en Marc Helwegen (Ketenregisseur RVS-ZL) uitgebreid aan het woord. Alle gastsprekers zijn trots op onze Limburgse producten. Ze deelden hun kennis, visie en inzichten over het belang van duurzame voedselproductie en het versterken van de regionale economie. We werden geïnformeerd over de uitdagingen en de successen van het Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg en de positieve impact die het heeft op de gemeenschap. Tijdens de presentatie kregen de aanwezigen ook de kans om enkele lokale producten te proeven. Van heerlijke wijnen (Wijngoed St Martinus) volle kazen (Stassen kaas) romige aspergesoep (Mees Catering) vleeswaren (slagerij Kusters) frietjes (Jongen-Budé) verkoelend ijs (IJsbaas) en appelsap (Bemelerhof). En eerlijk is eerlijk: de smaak en kwaliteit zijn super smaakvol en kwalitatief zeer hoogwaardig. Meer dan het proeven waard dus. De bijeenkomst werd afgesloten door Etiënne Hochs (voorzitter RVS-ZL) middels een uitgebreid dankwoord gericht aan Jules Coenen. Als programmamanager van RVS-ZL, heeft hij het vliegwiel aardig weten te doen draaien voor RVS-Zl. Strategisch blijft Jules betrokken bij het gehele proces. Jules Goossens heeft het stokje met veel toewijding overgenomen vanaf 1 mei jongstleden.

Kortom: Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg deelt vier belangrijke aspecten op het gebied van landschap milieu, landbouw, economie & sociaal. De focus in deze groeifase ligt op het vergroten van business & verkoop; uitbreiding van het productenpakket en het leggen van verbindingen door ketenregisseurs. En daar hebben wij de samenwerking met Zuid-Limburgse ondernemers voor nodig. Het gaat immers om verkopen, verbinden en verkopen. Naast de afspraken met 4 strategisch partners zijn contracten met 3 groothandels, 8 producenten en 3 leveranciers getekend en diverse samenwerkingen zijn reeds opgestart. De volgende inspiratie bijeenkomst van RVS-ZL staat gepland op 12 oktober. 

Ook partner of deelnemer worden? Meld je aan en ontmoet RVS-ZL. 

Met aandacht voor innovatie is RVS-ZL trots op makers, telers, boeren en kwekers van Zuid-Limburg. Samen en daadkrachtig gezonde, voedzame producten van eigen bodem in de markt zetten, tegen eerlijke en transparante prijzen voor alle partijen uit de keten is het streven. RVS-ZL verbindt, verknoopt en verkoopt…

RVS-ZL