Bezoek ons tijdens de BBB 7 – 9 oktober: Lees en ontdek alles over het Streekheldenplein, de deelnemers en de presentaties op alle dagen. Meld u gratis aan!
Nieuw! RVS-LB Streekheldenplein
Stap binnen in een wereld van mogelijkheden bij het Streekheldenplein – dé plek waar ondernemers, brancheorganisaties, onderwijsinstellingen en platforms elkaar ontmoeten. Dit nieuwe initiatief op de BBB Maastricht biedt een unieke kans om lokale voedselproducenten te ontmoeten en kennis te maken met het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB). Op het Streekheldenpodium, gelegen bij het Streekheldenplein worden diverse inspirerende lezingen en presentaties gegeven over de toekomst van de horeca, innovatie en verduurzaming.
Waar?
Locatie: Streekheldenplein op de Folie Culinaire van de BBB 2024, MECC Maastricht.
Wilt u aan een van de sessies deelnemen? Registreert u zich dan kosteloos via de onderstaande links.
Maandag 7 oktober:
09.30-11.30: Social mediatraining (MijnMarketing) – Mandy Groeneveld
In deze training leer je hoe je je kunt onderscheiden op social media door authentiek te zijn, creatieve content te maken, interactie met je doelgroep te stimuleren en boeiende verhalen te vertellen. We leggen de focus op Instagram en TikTok, dé platforms om jouw zaak te laten groeien. Je krijgt praktische tips om je profiel te optimaliseren, je bereik te vergroten en je netwerk te versterken. We gaan aan de slag met de nieuwste trends en tools, zodat je direct resultaat ziet. In slechts twee uur ontdek je hoe je jouw online aanwezigheid kunt laten groeien en een grotere impact kunt maken. Door het volgen van deze training til je jouw social mediastrategie naar een hoger niveau
Aanmelden: Klik hier
11.30 – 12.00: Inspiratiesessie Regionaal Voedselsysteem Limburg
“Hoe ziet de toekomst van ons voedselsysteem eruit? Kom naar de inspiratiesessie o.l.v. Jules Goossens en denk mee over de voedselvoorziening van morgen.”
Aanmelden: Klik hier
13.00–13.30: Trendwatcher Jos Klerx (Rabobank)
Jos Klerx, de trendwatcher van Rabobank, geeft een presentatie over de Horeca & Recreatie Trends 2040, gebaseerd op hun rapport dat in september 2024 verschijnt.
Aanmelden: Klik hier
14.00-14.30: Paneldiscussie ‘doe meer met regionale inkoop; kansen in korte ketens’ (Rabobank)
In deze inspiratiesessie neemt Martijn Rol, sectormanager Food bij de Rabobank, je samen met toonaangevende Limburgse ondernemers mee in de kansen en uitdagingen die regionale korte ketens bieden. Kansen voor boeren en telers in versterken van afzet en het verbinden met de consument, kansen voor horeca in het realiseren van een onderscheidend concept voor je gast en meer verbinding met de producent van de ingrediënten op het bord. Tegelijkertijd staan we ook stil bij de uitdagingen, want ondernemen in korte ketens vraagt ondernemerschap en kent ook valkuilen. Rol zal dit niet alleen doen, het belooft een interactieve sessie te worden waarin topondernemers van boer tot bord hun verhalen, successen en briljante mislukkingen vertellen. In 30 min. ben je helemaal bij over ‘korte ketens’ en heb je volop handvatten om direct mee aan de slag te gaan.
Aanmelden: Klik hier
15.00-15.30: AI in de horeca (LAGOM Consultancy)
Liesbeth Wijlaars legt je uit welke AI-mogelijkheden er zijn in de horeca en hoe jij vanaf morgen er ook meteen mee aan de slag kunt gaan
Aanmelden: Klik hier
16.00-16.30: De Groene Michelinster
Panelsessie o.l.v. Xavier Cortenraedt (Chapeau): Leer wat deze prestigieuze onderscheiding inhoudt en wat je moet doen om ervoor in aanmerking te komen
Aanmelden: Klik hier
Dinsdag 8 oktober:
11.30-12.00: Trendwatcher Jos Klerx (Rabobank)
Jos Klerx, de trendwatcher van Rabobank, geeft een presentatie over de Horeca & Recreatie Trends 2040, gebaseerd op hun rapport dat in september 2024 verschijnt.
Aanmelden: Klik hier
12.30-13.30: Stadslogistiek van de toekomst (Zuid-Limburg Bereikbaar) o.l.v. moderator Simone van Trier
De ruimte in onze binnensteden wordt schaarser en dus de druk groter, want we willen winkelen en recreëren, steeds vaker ook wonen en werken èn meer ruimte voor de fiets en voetganger. De logistieke stromen zijn daar nog niet op aangepast. Wat kunnen we doen om onze binnensteden een leefbare en economisch vitale toekomst te geven? Hoe voorkomen we dat de grijze file een groene file wordt?
Daarover gaan we aan tafel in gesprek met professionals uit de horeca, logistieke partijen en beleidsmaker.
Hoofdgast: Walther Ploos van Amstel: lector Citylogistics Hogeschool van Amsterdam.
Aanmelden: Klik hier
14.00-14.30: Eiwittransitie (Lekker Lupine!, Grainlabs en Poshoof)
In gesprek met Marieke Laméris van Lekker Lupine! Frank van Eerd van Grainlabs en Raymond Niesten van de Poshoof. Een unieke samenwerking die bijdraagt aan het versnellen van de eiwittransitie! Filmpje: https://youtu.be/SjfADWiIpco?si=Qs78Htyjq27dU7iX
Aanmelden: Klik hier
Inspiratiesessie
15.00-16.00: Inspiratiesessie (Regionaal Voedselsysteem Limburg
O.l.v. Jules Goossens in gesprek met Streekproducenten o.a. Limburgse aardappel, Zuivel van Nu en Limburgse kaas.
Aanmelden
Aanmelden: Klik hier
Stap binnen in een wereld van mogelijkheden bij het Streekheldenplein – dé plek waar ondernemers, brancheorganisaties, onderwijsinstellingen en platforms elkaar ontmoeten. Dit nieuwe initiatief op de BBB biedt een unieke kans om lokale voedselproducenten te ontmoeten en kennis te maken met het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB). Op het podium van het Streekheldenplein worden diverse inspirerende lezingen en presentaties gegeven over de toekomst van de horeca, innovatie en verduurzaming.
Inspiratiesessie RVS-LB – BBB 08 oktober 2024!
14.45 Ontvangst
15.00 RVS-LB Jules Goossens (dagvoorzitter), update, terugblik vooruitblik
15.12 Ben Bredek / Duncan Ralston, over de Limburgse tafelaardappel
15.24 Corina van Mourik – Dieleman, Zuivel van Nu / Lely
RVS-LB Limburgse Kaas Mildershoof
Etienne Hochs (voorzitter RVS-LB), afsluiting en toost
16.00 Gezellige borrel
Ontmoet de deelnemers RVS-LB op het Streekheldenplein en ontdek, beleef en proef van de lekkerste Limburgse streekproducten:
▪ IJssalon Laaker Boere ies ▪ De Sjroete Farm ▪ HANDMADE EMPANADAS ▪ Handje Gezond ▪ Mildershoof ▪ SmaakBoefjes ▪ RVS-LB ▪ Prop’s Brewery ▪ Lekker Lupine ▪ Appeven▪ IJsbaas ▪ Ria Joosten ▪ Slagerij Kusters ▪ Zuivel van Nu ▪ Grain Lab ▪ Verkooijen Oesterzwammen ▪ Lindeboom ▪ Streekfriet / Jongen-Budé V.O.F. ▪ Zuid-Limburg Bereikbaar ▪ Wijndomein St. Martinus.
Woensdag 9 oktober:
12.00-12.30: 360graden marketing (Mijn Marketing)
360º marketing in combinatie met de customer journey. De lezing o.l.v. Jimé Hoen onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer
Aanmelden: Klik hier
12.30- 13.00: AI in de horeca (LAGOM Consultancy)
Liesbeth Wijlaars legt je uit welke AI-mogelijkheden er zijn in de horeca en hoe jij vanaf morgen er ook meteen mee aan de slag kunt gaan
Aanmelden: Klik hier
13.30 – 14.30: Chef’s Special: recepten tegen hackers (Horeca Vlaanderen)
Dagelijks horen we onheilspellende berichten in de media over cybersecurity aanvallen en zien we termen voorbijkomen als ransomware, malware en phising. Zo worden Instagram accounts gehacked of websites uit de lucht gehaald. Hoe zit dit nu allemaal en hoe kan jij je beschermen als ondernemer? Marketing strateeg en docent aan de hogeschool Thomas More/UHasselt, Herman Maes dompelt je onder in deze materie.
Aanmelden: Klik hier
14.30-15.00: AI in de horeca (LAGOM Consultancy)
Liesbeth Wijlaars legt je uit welke AI-mogelijkheden er zijn in de horeca en hoe jij vanaf morgen er ook meteen mee aan de slag kunt gaan
Aanmelden: Klik hier
Deelnemen? Registreer u via de Streekheldenplein pagina: Klik hier
Deelnemers op het Streekheldenplein
Op het Streekheldenplein treft u onder andere de volgende makers van streekproducten aan: Regionaal Voedselsysteem Limburg, Laaker Boere Ies, Handje Gezond, Mildershoof, Smaakboefjes, Slagerij Kusters, Prop’s Brewery Kombucha, Steekfriet/Jongen-Budé, Zuivel van Nu, Lekker Lupine!, Verkooijen Oesterzwammen, De SjroeteFarm, Wijndomein Sint Martinus, IJsbaas, Ria Joosten Catering, Lindeboom Bierbrouwerij, Handmade Empanadas, Appeven Fruitsappen, GrainLabs en Zuid-Limburg Bereikbaar.
Folie Culinaire op zondag – Michelin Preview
Voor belangstellenden is de Folie Culinaire, inclusief het Streekheldenplein ook geopend op zondag 6 oktober van 14.00 tot 16.30 uur. Sterrenchef Servais Tielman (Beluga Loves You) verzorgt een Chef’s Table en er vinden diverse proeverijen plaats van streekgerechten.
Aanmelden kan via: Klik hier
ATTENTIE: ORGANISEER EEN STREEKBORREL
Bent u klaar voor een culinaire ontdekkingsreis door Limburg? Organiseer een sfeervolle borrel op het Streekheldenplein en proef van al het heerlijks dat onze streek te bieden heeft. Met onze speciale scheurkaart in de hand, waarop alle streekproducenten vermeld staan, maakt u een smakelijke rondgang langs de beste lokale lekkernijen waar Limburg trots op is. Laat uw smaakpapillen verrassen en geniet samen van deze unieke ervaring!
Reserveer nu deze onvergetelijke streekborrel via info@rvslb.nl. De kosten bedragen slechts € 25 per persoon.
Met aandacht voor innovatie is RVS-ZL trots op makers, telers, boeren en kwekers van Zuid-Limburg. Samen en daadkrachtig gezonde, voedzame producten van eigen bodem in de markt zetten, tegen eerlijke en transparante prijzen voor alle partijen uit de keten is het streven. RVS-ZL verbindt, verknoopt en verkoopt…