Wijndomein St. Martinus

Stan Beurskens

Ons internationale team werkt met passie en dat proef je. Wij maken bij wijngaard St Martinus in. Vijlen alleen Limburgse kwaliteitswijnen en doen dit op een duurzame en innovatieve wijze. Zo bouwen we samen aan het wijndomein van de toekomst.

In het prachtige bergdorpje Vijlen, in het Limburgse heuvelland, ligt het wijndomein St. Martinus van Stan Beurskens. St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De wijngaard St. Martinus bestaat al sinds 1988 en wordt inmiddels gerund door de tweede generatie wijnbouwers. Door hun duurzaamheid staan ze voor kwaliteit die je iedere dag weer proeft. Met de wijnen voor het Regionale Voedselsysteem Limburg, laten ze zien dat lekker (én kwaliteit) ook echt van dichtbij kan komen. Zelf ervaren? Wijndomein St. Martinus geeft rondleidingen, proeverijen, masterproeverijen, masterclasses en organiseert plukkersdagen.

Loading...

ONZE FILOSOFIE, NATUURLIJK DUURZAAM

Wijngaard St. Martinus staat voor duurzaamheid, innovativiteit & kwaliteit. Voorbeeld hiervan is dat St. Martinus alle reststoffen opnieuw gebruikt, dus alle onderdelen van zowel de plant als de druif worden gebruikt in het wijn productieproces. Er is dus niet of nauwelijks sprake van afval.

TOEKOMST

St. Martinus kijkt naar de toekomst door technieken te gebruiken waarbij drones en robots ingezet worden om de kwaliteit beter te kunnen managen, maar vooral om een beter idee te kunnen krijgen wat er in de wijngaard gebeurt. Bijvoorbeeld door het meten van de geur- en smaakstoffen in de wijngaard kan het oogstpunt beter bepaald worden. In onze proeftuin wordt volop onderzoek gedaan naar de nieuwste druivenrassen. De meeste van deze rassen zijn in Freiburg ontwikkeld en zijn beter bestand tegen het Nederlandse klimaat. Uiteindelijk zal het gebruik van pesticiden niet meer nodig zijn. De doelstelling van St. Martinus is om te laten zien, dat wijnbouw ook anders kan dan de traditionele wijnbouw die gangbaar is.