Gulpener Bierbrouwerij

Jan-Paul Rutten

Als onafhankelijke familiebrouwerij geniet Gulpener bierbrouwerij al sinds 1825 van de vrijheid. De vrijheid om een eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt.

De vrijheid om de smaak van bier niet af te vlakken, maar te verrijken en continu te zoeken naar vernieuwende smaken. ‘Die vrijheid ervaren wij al 8 generaties en dat proef je terug in onze 16 speciaalbieren’.

Gulpener heeft een sterke band met de omgeving en wil graag een bijdrage leveren aan de regio. Daarom brouwen we bier met water uit eigen bronnen, wordt hop geteeld met hop uit de eigen hoptuin en komt onze gerst van boeren uit de regio. Dit alles houdt de gehele ‘voetafdruk’ laag en maakt Gulpener tegelijkertijd tot het enige echte bier van Nederlandse bodem.

‘Hoe kunnen we het als duurzame ‘Vrije Brouwer’ nog beter doen’? Kunnen we nóg eerlijker en lekkerder bier maken, zonder het traditionele vakmanschap uit het oog te verliezen?’ Vragen die regelmatig leiden tot nieuwe avonturen, experimenten en niet te vergeten, nieuwe smaken en nieuwe wegen.

Loading...