Slagerij Kusters
Roy Kusters
Slagerij Kusters focust op streekgebonden producten
Vlees uit de regio; dat is waar het om draait bij Slagerij Kusters uit Margraten. Het slachthuis, de werkplaats, de eigen worstenmakerij, de keuken en de winkel zijn allemaal ondergebracht in het opvallende pand aan de Rijksweg in Margraten. Om de producten van topkwaliteit te kunnen leveren, houdt, slacht en verwerkt Roy Kusters zijn eigen runderen en koopt hij ook al het andere vlees dichtbij huis in. Daarnaast ontwikkelt Kusters continu nieuwe producten, in nauwe samenspraak met de horecazaken. Immers de klanten krijgen precies de producten die gewenst zijn. Eigenlijk dekt het woord ‘slagerij’ onvoldoende de lading. In feite is het een slagerij in combinatie met een ambachtelijke horecagroothandel. Via de winkel levert Slagerij Kusters aan consumenten, maar de afzet aan de horeca vormt ook een belangrijke pijler van het bedrijf. Tweederde van de producten gaat naar restaurants, de rest wordt verkocht in de winkel. Slagerij Kusters: de trots van Limburg.
