Stassen Kaas

Kwaliteit en originaliteit: de kazen van Stassen Kaas zijn uniek! 

Fred: “Stassen Kaas produceert geitenkaas Sjevraoje en koemelkkaas Pluusj, beiden rauwmelks! Ik koop bij biologische boeren melk in de regio, geitenmelk en koeienmelk. Daarbij is mijn productie-locatie in de kloosterkelders van het Ursulinenconvent in het Zuid-Limburgse Eijsden, ideaal. Per week produceer ik 100 kilo kaas. Tijdens een bijeenkomst jaren geleden, vertelde executive chef Hans Snijders van Château Neercanne mij hoe hij zich verbaasde over het gebrek aan Limburgse kazen. Dat was een mooie kans om samen te werken en Neercanne was mijn eerste klant. Kaas maken betekent dat ik meer dan de helft van mijn tijd bezig bent met poetsen en dan ontspruiten bij mij de ideeën. Samen met Stan Beurskens van wijngoed St. Martinus zet ik de kazen in combinatie met een mooie wijn op de kaart. Ik maak bijvoorbeeld een korst van gedroogde appels en peren. Zo krijgt de kaas een mooie, volle smaak. Het is uitproberen en ontwikkelen. Ik ben geinteresseerd in processen en hoe ik iets kan oplossen. Kazen bedenken, smaken ontwikkelen en combinaties zoeken. De melk bepaalt mede de smaak van de kaas. Ik kan als kaasmaker 40% van de saak toevoegen, maar 60% van de smaak wordt bepaald door de melk. Als de koeien hooi en gras eten krijg je al een hele andere kaas. Het ambacht is fascinerend en  waanzinnig… Ook ik ben ongelofelijk trots op dit Limburgse streekproduct!”

Wanneer je dus écht op zoek bent naar kazen uit de regio van een hoge kwaliteit, stuur dan een e-mail naar info@rvszl.nl en wij gaan samen met jou in gesprek bij Stassen Kaas.

Fred Stassen: Stassen Kaas

Share This Story, Choose Your Platform!