Slagerij Kusters

Kusters

Van wei tot slachterij: vers vlees van eigen Zuid-Limburgse bodem!
In het pittoreske Margraten dansen de koeien van slagerij Kusters in de wei. Ze hebben alle ruimte om zich uit te leven én een goed leven te leiden alvorens ze rijp zijn voor de slacht. “Ik haal bijna al mijn producten zoals  varkensvlees, wild, lammetjes en eieren vooral uit de regio rondom Margraten. Het rund- en kalfsvlees komt van onze eigen stal/boerderij, maar we slachten ook voor boeren uit onze regio”, zegt Kusters. 

“Dat is duurzaam want je hoeft het vlees niet te transporteren vanuit bijvoorbeeld Zuid-Amerika.” Daarbij, meent Kusters, komt het lekkerste stukje vlees gewoon hier uit de regio. “Daar hoef je écht niet voor naar Argentinië”. Écht uniek voor Limburg is deze regionale slachterij. Deze heeft Kusters namelijk volledig in eigen beheer. Dit gebeurt op ambachtelijke manier op kleine schaal zodat de runderen geen enkele stress ervaren, hetgeen de kwaliteit van het vlees ten goede komt. Verdere bewerking tot en met portioneren vindt allemaal plaats in het eigen bedrijf, waardoor elke stap nauwlettend gecontroleerd kan worden, met als einddoel; een goed stuk Limburgs vlees! Wanneer je dus écht op zoek bent naar regionale vleesproducten van een hoge kwaliteit, stuur dan een e-mail naar info@rvszl.nl en wij gaan samen met jou in gesprek bij slagerij Kusters in Margraten.

Share This Story, Choose Your Platform!

Bakkerij Mestrom

Roy Mestrom

Roy Mestrom is maar wat trots op het innovatieve product van bakkerij Mestrom: de bake off vlaai. Tijdens de bijeenkomst op 22 maart jl. bij Rabobank Heerlen heeft iedereen de bake off vlaai mogen proeven. En eerlijk is eerlijk: de fruitvlaaien smaakten kraakvers en overheerlijk. “Iedereen kent het afbakbrood”, zegt Roy.

“En dit is voor ons allemaal heel gewoon. Maar de bake off vlaai of afbakvlaai is nog een vreemde eend in de bijt, terwijl ook hier de smaak en versheid bewaard wordt. Met dit unieke bake off concept staat binnen 30 minuten een verse Limburgse vlaai op tafel. Heel handig voor de horeca, zo heeft men altijd verse vlaai in huis voor als het ineens druk wordt en men vlaai tekort heeft. Daarnaast is de vlaai vier weken houdbaar in de vriezer. Het fruit wat we gebruiken komt van de beste fruitboerderijen in Limburg, van Baarlo tot Eys. Wij gaan voor kwaliteit zoals een Limburgs product betaamt.”

Wil je samen met Roy Mestrom en RVS-Zl in gesprek? Mail of bel ons en we maken een afspraak.

Share This Story, Choose Your Platform!