Kasteel Eyckholt
Ria Joosten
Binnen de historische kasteelmuren, biedt kasteel Eyckholt een onvergetelijke culinaire ervaring van hoog niveau. Kasteel Eyckholt verwelkomt gasten in een stijlvolle en intieme setting, waar de ervaren chefs met passie verfijnde gerechten bereiden met lokale producten. Naast het restaurant biedt kasteel Eyckholt ook mogelijkheden voor zakelijke- en particuliere events. Het is de plek voor bijzondere gelegenheden, in een betoverende setting.
Historie
Kasteel Eyckholt, zoals we dat nu kennen, is in het midden van de achttiende eeuw gebouwd. Alleen de ronde toren is ouder: die stamt uit de zestiende eeuw. Het kleine witte kasteel was oorspronkelijk niet veel meer dan een kasteelboerderij. Het gebouw werd gepromoveerd tot kasteel toen kasteel ‘Ter Borch’ in 1632 werd verwoest en de kasteelheer opnieuw onderdak vond in wat nu Kasteel Eyckholt heet.
Events
Kasteel Eyckholt is ook de ideale locatie voor allerlei bijzondere evenementen zoals jubilea, koffietafels, verjaardagen en communiefeesten. Met elegante zalen en prachtige tuinen wordt elk evenement aangepast aan uw wensen, van intieme bijeenkomsten tot grote feesten voor maximaal 150 gasten.
Lokaal, duurzaam, samenwerking regionaal voedselsysteem
De keuken maakt gebruik van lokale producten, de samenwerking met regionale leveranciers zorgt voor de meest verse en smaakvolle ingrediënten. Er is een eigen kruiden- en groententuin. In samenwerking met Regionaal voedselsysteem streeft het restaurant ernaar de ecologische voetafdruk te minimaliseren, door bewuste keuzes in menu en bedrijfsvoering. Men kan niet alleen genieten van culinaire hoogstandjes maar draagt het ook bij aan een duurzame toekomst.