Dolmans pluimveebedrijf en eierhandel

Familie Dolmans

Pluimveebedrijf Dolmans zorgt voor het gehele traject van de eierhandel. In Arensgenhout is de boerderij gevestigd met een pluimveestal, gevuld met ISA Brown Hennen. Deze hennen leggen kraakverse eieren en deze worden elke dag vers geraapt en vakkundig gesorteerd.

De gezondheid en het welzijn van onze scharrelhennen vinden we heel belangrijk. Ons pluimbedrijf voldoet dan ook aan het IKB-kwaliteitskeurmerk, dat wil zeggen dat we de regelgeving op het gebied van onder andere salmonella, hygiëne en antibiotica volledig naleven.

Wij hebben bewust gekozen voor ISA Brown hennen: een sterk en productief ras dat al jaren bekend staat om zijn smakelijke, bruine eieren. Nadat de eieren zijn geraapt, gesorteerd en verpakt, gaan de scharreleieren nog dezelfde dag naar onze afnemers. Verser kan het niet.

Onze afnemers bevinden zich in Limburg en in het Duitse en Belgische grensgebied. Voordeel daarvan is dat onze scharreleieren snel op de plaats van bestemming zijn, maar ook dat we relatief weinig transportkilometers maken en dit is geheel in lijn met de uitgangspunten van RVS-ZL. Bijzonder betrokken en streekgebonden in ondernemen… Dat is waar wij voor staan.

Loading...